The Charlatans


 Έτσι ονομάζουμε αυτούς, τους οποίους μόλυναν τον χώρο και αποσυντόνισαν την κοινή γνώμη διδάσκοντας της ημιμάθεια και θέτοντας τον εαυτό τους αυθεντίες στον χώρο του "hacking".

Κακά τα ψέμματα πλέον πολλοί ασχολούνται με αυτόν τον χώρο και ειδικότερα στην Αμερική, όπου ο όρος "ethical hacking", αν και τραγελαφικός, είναι αρκετά διαδεδομένος καθώς και χώρες όπως η Ινδία για πολλούς και διάφορους λόγους έχει τραγική άνοδο όσον αφορά το λεγόμενο "internet security".

Το τι συμβαίνει στην Ελλάδα στον ευρύτερο χώρο του hacking δεν το γνωρίζω και δεν θέλω να ξερω, αλλά δεν πρέπει να μας απασχολεί αυτό τόσο, γιατί γνωρίζω σίγουρα ότι έχουμε πολύ καλούς προγραμματιστές, με πολλές και καινοτόμες ιδέες(στο τέλος της ημέρας αυτή είναι η πραγματική ουσία του Hacking)

Δεν θέλω να ξεφύγω απο το θέμα όμως και θα παραθέσω μερικούς απο αυτούς που παρουσιάσαν τον εαυτό τους ως αυθεντίες, ενώ είχαν αμφιβόλου ποιότητας ικανότητες καθώς και ... βιογραφικά..

Walter O'Brien: Αυτοαποκαλούμενη ευφυία, ο οποίος περηφανεύεται για τις ικανότητες του στους υπολογιστές, CEO μιας υποτίθεται επιχείρησης δισεκατομμυρίων και ο βασικός πρωταγωνιστής της εκπομπής "Scorpion". Στην πραγματικότητα κάθε ισχυρισμός του O'Brien δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.







Ankit Fadia:Ο Φαντία είναι κι αυτός μια αυτοαποκαλούμενη αυθεντία στο computer security, προμοτάρει τον εαυτό του ακατάσχετα, συγγραφέας πολλών βιβλίων με αμφισβητούμενο αποτέλεσμα σ'όσα λέει, φανερή μη γνώση των όσων λέει και ακατάσχετο copy paste απο άλλες πηγές.








Dr.Bill Hanckok: Ο "Dr." Hanckock περιτριγυρίζεται με ψέμματα και μισές αλήθειες; έχει εξαγοράσει τα πτυχία του(συμπεριλαμβανομένου και του διδακτορικού του), έχει πει ψέμματα οτι υπηρέτησε στο Ναυτικό και φυσικά ότι έχει πει για την επαγγελματική του πορεία ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας.








Ένας καταδικασμένος εγκληματίας, ο οποίος βρήκε όλο τον κόσμο του τύπου έτοιμο να υποδεχτεί τις ιστορίες του για το χάκινγκ, οι περισσότερες απ'αυτές είναι αντιγραφή απο έναν άλλον απατεώνα(se7en). Είναι απο τα καλύτερα παραδείγματα για το ότι ο τύπος ενδιαφέρεται για εντυπώσεις και όχι αλήθεια.






                                                            ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Είναι η εταιρεία πίσω απο την 'Certified Ethical Hacker'(CEH) πιστοποίηση, η οποία έχει μια τάση να ξεχνάει τους ηθικούς κώδικες και να χρησιμοποιεί υλικό απο άλλες πηγές









Προσφέρει μαθήματα για την ασφάλεια, pentesting κλπ και κλέβει φανερά περιεχόμενο απο παντού με το πιο "γνωστό" περιστατικό, που έκλεβε ακριβώς το περιεχόμενο της καθόλα σεβαστής corelan.be. Έχουν αποσυρθεί οι ανακοινώσει για το ζήτημα αυτό και των δύο πλευρών αλλά με ένα search στο διαδίκτυο μπορεί ο καθένας να βρεί στοιχεία.
Share on Google Plus

About Twelve Monks

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου