AutoHotKey - Ένα απίστευτο κι όμως αληθινό εργαλείο

Αυτή την εβδομάδα έχω ως στόχο να εκθέσω διάφορα προγράμματα τα οποία αυτοματοποιούν ενέργειες στον υπολογιστή και τα οποία κατ'ουσίαν δημιουργούν bots, με απλούστατους τρόπους, που λύνει πραγματικά τα χέρια του προγραμματιστή.

Παραδείγματος χάριν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτοματοποίηση κινήσεων σε flash games, όπως εδώ https://www.youtube.com/watch?v=lfk_T6VKhTE (Εδώ βέβαια είναι γραμμένο σε Python αλλά δεν έχει σημασία) και όχι μόνο. To πλεονέκτημα των προγραμμάτων αυτών είναι ότι δεν είναι εύκολα detected και δεν είναι δύσκολα. Δεν μπερδεύει τον χρήστη με debbuging και δύσκολες καταστάσεις, αλλά τον αφήνει να χρησιμοποιήσει προγράμματα τα οποία είναι screen based. Στην ουσία ότι βλέπεται αυτοματοποιείται.

Το πρώτο πρόγραμμα που θα μας απασχολήσει είναι το AutoHotKey το οποίο μπορεί να κατεβαστεί απο το site http://www.autohotkey.com καθώς και να διαβαστούν τα πρώτα instructions από την μεγάλη λίστα βοηθείας η οποία είναι εγκατεστημένη μαζί με το ΑΗΚ.

Επίσης μπορείτε να δείτε κάποια tutorials από την community http://www.autohotkey.com/board/forum/61-tutorials καθώς και μια ολοκληρωμένη σειρά video tutorials https://www.youtube.com/channel/UCHnciNccfWVv8eTykITNAcQ


Share on Google Plus

About Twelve Monks

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου