Οι τηλεοράσεις Samsung μας κατασκοπεύουν

Αυτή την εβδομάδα μάθαμε ότι οι τηλεοράσεις Samsung μας κατασκοπεύον. Εάν έχεις μία απο τις συνδεδεμένες στο internet smart Tv's, μπορείς να θέσεις σε λειτουργία την φωνητική εντολή, η οποία αντικαθιστά το remote control. Για να λειτουργήσει σωστά όμως αυτός ο μηχανισμός πρέπει η τηλεόραση να ακούει οτιδήποτε λές και ότι λές δεν επεξεργάζεται απο την τηλεόραση αλλά ωθείται προς το ίντερνετ για κινητή επεξεργασία.

Αυτή η ανακάλυψη εξέπληξε τους ανθρώπους αλλά δεν θα έπρεπε. Τα πράγματα γύρω μας βασίζονται όλο και περισότερο στους υπλογιστές και στο ίντερνετ.Και τα περισσότερα ακούν...

Τα κινητά μας και οι υπλογιστές, φυσικά, μας ακούν όταν κάνουμε φωνητικές και βιντεοκλήσεις αλλά τα μικρόφωνα είναι πάντα εκεί και υπάρχουν τρόποι τους οποίους ένας χάκερ, η κυβέρνηση ή μία έξυπνη εταιρία μπορεί να ανοίξει αυτά τα μικρόφωνα με γνώση δική μας ή χωρίς.Πολλές φορές όμως τα ανοίγουμε και μόνοι μας. Εάν έχουμε iPhone, η επεξεργασία φωνής Siri μας ακούει, μόνο εαν πατήσουμε το κουμπί. Όπως η Samsung  έτσι και το iPhone με το "Hey Siri" ενεργοποιημένο μας ακούει όλη την ώρα. Έτσι και οι συσκευές Android με το "OK Google" όταν είναι ενεργοποιημένο και το Amazon voice activated system το οποίο λέγεται Echo, με το οποίο το facebook έχει την δυνατότητα να ανοίξει το μικρόφωνο σου όταν χρησιμοποιείς την εφαρμογή.

Ακόμα κ όταν δεν μιλάμε, οι υπολογιστές ακούνε, το gmail ακούει ότι γράφεις και σου δείχνει διαφημίσεις σύμφωνα μ'αυτά, το ίδιο κάνει και το facebook αλλά και το skype, του οποίου σύμφωνα με την Der Spiegel, τα αρχεία διαχειρίζεται η ΝSA απο το 2011.

Οπότε η NSA σίγουρα ακούει. ακούει κατευθείαν και ακούει όλες αυτές τις εταιρίες οι οποίες ακούν εσένα.

Η ιντερνετοποίηση των πραγμάτων είναι γεμάτη απο ακροατές.Τα νεότερα αμάξια περιέχουν υπολογιστές οι οποίοι καταγράφουν την ταχύτητα, την θέση, την πίεση του πεταλιού, ακόμα και την πίεση της ζώνης. Φυσικά τα τηλέφωνα σας καταγράφουν την θέση σας όλη την ώρα.Εάν έχεις έξυπνο θερμοστάτη καταγράφει την θερμοκρασία του σπιτιού σου και την κίνηση. Μπορούμε να προσθέσουμε τις κάμερες καταγραφής, ιατρικές συσκευές, αεροπλάνα και πολλά άλλα.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην χρήση των συσκευών και των νέων τεχνολογιών και πάντα να είμαστε υποψιασμένοι.
Share on Google Plus

About Twelve Monks

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου