ΓΙΑΤΙ ΧΑΚΑΡΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

                                             

To Ιράν φέρεται να έχει ξεκινήσει μια σειρά από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων εναντίον του Τελ Αβίβ, El Al Airlines, Πρώτη Διεθνή Τράπεζα του Ισραήλ, ιστοσελίδες μάρκετινγκ και οι επιθέσεις εναντίον των Otzar Hahayal και Massad. Τον Ιανουάριο του 2009 όλη η δομη του διαδικτύου του Ισραήλ δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον 5 εκατομμύρια υπολογιστές ως απάντηση σε επίθεση του στη Λωρίδα της Γάζας. Η επίθεση πιστεύεται ότι  ξεκίνησε από χάκερ στη Ρωσία και χρηματοδοτήθηκε από τη Χαμάς και την Χεζμπολάχ, δύο ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις που είναι γνωστό ότι επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το Ιράν. Το 2012, η Χαμάς κάλεσε Παλαιστίνιους προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο για να επιτεθούν σειστοσελίδες στο Ισραήλ. Σε αυτό το διάστημα υπήρξαν αναφορές για 44 εκατομμύρια επιθέσεις που προορίζονταν να κατεβάσουν ισραηλινές ιστοσελίδες. Πιο πρόσφατα, το Ισραήλ αντιμετώπισε περίπου 900.000 κυβερνο-επιθέσεις ανά ημέρα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2014 στη Γάζα, μια αύξηση σχεδόν 90 τοις εκατό σε σύγκριση με την κανονική δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο.

Η αδύναμη θέση του Ισραήλ στον κόσμο, οδηγεί τους ηγέτες της να μείνει μπροστά από τους αντιπάλους της στον κυβερνοχώρο. Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επέκτεινε το εύρος της άμυνας στον κυβερνοχώρο πέραν ήδη υπαρχόντων μέτρων για πιο λειτουργική άμυνα στον κυβερνοχώρο. Αυτή η νέα αρχή θα έχουν όλα την ευθύνη που απαιτείται για να υπερασπιστεί τον άμαχο τομέα από τις απειλές στον κυβερνοχώρο και θα λειτουργεί παράλληλα με την Israel National Cyber Bureau, η οποία είναι επιφορτισμένη με την εθνική άμυνα στον κυβερνοχώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι ΗΠΑ έχουν παρόμοια προστασία με τις ΕΑΑ / ΗΠΑ Cyber Command, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το FBI και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, αλλά το σύστημά μας μπορεί να είναι λιγότερο συνεκτικό λόγω τον αριθμό των φορέων που εμπλέκονται στην προσπάθεια.

Με την επερχόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Νετανιάχου στο αμερικανικό Κογκρέσο, θα τον ακούσουμε να πλαισιώνει την ιρανική πυρηνική απειλή στις ΗΠΑ μέσα από το πρίσμα της ισραηλινής εμπειρίας. Θα καταστήσει σαφές ότι το Ισραήλ δεν θα περιμένει μέχρι το Ιράν έχει πυρηνικά όπλα για να αντιμετωπίσει την απειλή. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι ενέργειες στον κυβερνοχώρο θα συνεχίσει να είναι ένα θεμελιώδες μέρος της κάθε εκστρατείας που προορίζεται στην άρνηση να έχει το Ιράν όπλα μαζικής καταστροφής. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η εκστρατεία περιορίζεται στο πεδίο του κυβερνοχώρου ή όχι.

Share on Google Plus

About Twelve Monks

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου