ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ

Είναι κάποιες στιγμές που κανείς δεν θα μιλήσει και έχουν να κάνουν με δύο διαφορετικά πράγματα που αφορούν τον κόσμο των ανθρώπων σαν εμάς.

Των ανθρώπων που κάνουν αυτό που γουστάρουν αλλά έχουν και πίσω τους καταστάσεις της καθημερινότητας, οι οποίες τους κρατάνε πίσω.

Οι καταστάσεις αυτές μπορεί να είναι η καθημερινότητα τους η πρωινή(ή όχι) δουλειά τους, η οικογενειακή και οικονομική τους κατάσταση και η εν γένει κοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας.Όλα αυτά μας πάνε πίσω πολλά βήματα απο το να εξελιχθούμε σ'αυτό που μας αρέσει ή κάθε εμπόδιο μας κάνει πιο δυνατούς;

Η απάντηση μου είναι πως ο προγραμματιστής, χάκερ ή οποιαδήποτε ταμπέλα θέλετε να βάλετε στον εαυτό σας είναι πως πρέπει να έχει επαφή με τον κόσμο και με τα καθημερινά προβλήματα, αλλιώς δεν εξελίσεται ούτε πρόκειται να εξελιχθεί.

Η νοοτροπία του χάκερ είναι ότι χρησιμοποιεί τους υπολογιστές σαν ένα μέσο έκφρασης ώστε να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Δεν είναι αυτοσκοπός το να ξημεροβραδιάζεται μπροστά απο μία οθόνη.

Τον πραγματικό χάκερ τον ενδιαφέρει να βρίσκει τρόπους να εξελίσεται σε κάθε πεδίο της κοινωνικής τους ζωής να βρίσκει τρόπους που κανείς δεν μπορεί να βρεί ώστε να μπορέσει να επιβιώνει και να κάνει βαθειά ενδοσκόπηση στον εαυτό του ώστε να δεί τι πραγματικά θέλει.

Αυτό επεκτείνεται και σ'αυτό που πραγματικά μας αρέσει.Τον κόσμο των υπολογιστών.

Δεν ακολουθούμε την πεπατημένη και ενώ μας αρέσει να μαθαίνουμε τα πάντα τα περνάμε όλα απο το δικό μας πρίσμα και δρούμε ανάλογα με την προσωπικότητα μας.

Αυτό είναι κάτι που θέλω να περάσω και στο περιβόητο hacking.Δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις και όσες υπάρχουν φυσικά και εάν είσαι αρχάριος θα τις ακολουθήσεις κατά γράμμα. αλλά μετά όταν ωριμάσουν μέσα σου θα πρέπει να κάνεις ενδοσκόπηση να τα φιλτράρεις κατάλληλα και να αρχίσεις να πράττεις όπως εσένα σου βγαίνει.

Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αναγκαιότητα στο να γίνεις το κλασσικό geek και να υιοθετείς πρακτικές που δεν είναι του χαρακτήρα σου. Μαθαίνεις τα ΠΑΝΤΑ αλλά κάνεις ότι σου βγαίνει.

Ξέρεις μέσα σου ποιός είσαι, τι σ'αρέσει, πως να δράς και πως να λειτουργείς.

Τους δύσκολους δρόμους αν θές απλοποιείσαι τους ή κάνε τους πιο περίπλοκους,

Αυτό έχει να κάνει μόνο με σένα.

Αν είσαι ευθύς και ειλικρινής με τον εαυτό σου θα βρείς την απάντηση και την λύση όποιον δρόμo και αν επιλέξεις.

Αρκεί να είναι ο δικός σου.

Τwelve Monks.

Share on Google Plus

About Twelve Monks

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου